Knepent tap etter heroisk innsats

EIF forsvarte seg godt mot Gjelleråsen, men måtte gi tapt for serielederen.

Oppgaven var formidabel for et skadeskutt EIF-lag da serieleder Gjelleråsen kom på besøk. Gjestene jakter opprykk, men fikk hard kamp på Eidsvoll stadion. For EIF viste frem noe av det beste i høst før pause. Hjemmelaget forsvarte seg strålende og gjestene slet med å komme til målsjanser. Den første virkelige store var det EIF som fikk da debutant Magnus Kristengård raidet frem og spilte igjennom Fredrik Kristiansen. Dessverre gikk spissens avslutning over.

De siste minuttene inn mot pause ble det et trykk fra bortelaget. Først med et skudd i stolpen på et frispark, og minuttet etter måtte Glenn Wilsgård ut i full strekk på et langskudd. 0-0 sto seg derimot til pause. I 2. omgang trykket Gjelleråsen på fra start og fikk en god mulighet med et skudd over før minuttet var spilt. En god Wilsgård-redning hindret også scoring etter 58 minutter, men åtte minutter senere sprakk nullen. Et frispark ble løftet inn i feltet på hodet til toppscorer Markus Kaasa, som styrte ballen i hjørnet og skapte elleville jubelscener i borteleiren.

74 minutter var spilt da kampen virket avgjort. Thomas Ryden kom seg fri like utenfor 16-meteren og satte inn 0-2 med en strålende avslutning i hjørnet. Det meste så avgjort ut, men EIF klarte å presse frem en liten sluttspurt. De mange forfallene gjorde at Egil Flesvik, som la opp med A-lagsfotball i 2013, fikk spille de siste minuttene. Veteranen fikk også en vanvittig dobbeltsjanse da han først headet i tverrliggeren, før han etter litt og klabb i samme situasjon skjøt i stolpen, keeper og ut.

EIF skulle imidlertid få reduseringen på den påfølgende corneren. Ballen havnet til slutt hos Martin Sydtangen, som fra kanten av 16-meteren smalt ballen i lengste hjørnet. En strålende scoring og hans sjuende for sesongen. EIF flyttet opp mye folk på slutten, noe som gjorde at Gjelleråsen fikk en enorm sjanse helt alene med Wilsgård, men EIF-keeperen reddet mesterlig og hindret bortelaget i å score deres mål nummer 100 for sesongen.

Kampen ebbet ut med 1-2. Kjedelig for EIF med nytt tap, men tar uansett med seg en god dose selvtillit etter en sterk prestasjon.

- Eidsvold IF kjempet bra og forsvarte seg strålende, sier Gjelleråsen-trener Bent Inge Johnsen til Romerikes Blad.

- I fjor hadde vi en veldig flyt på høsten, hvor vi vant kamper selv om vi var dårlige. Denne høsten har marginene bikket i motsatt ende, i tillegg til at nivået i 4.divisjon er høyere og at vi har altfor mange skader. Jeg har vært trener i 30 år og har aldri opplevd maken til så mange skader som i år. Men i dag kjempet vi veldig bra, og det skal vi ta med oss til de to siste kampene, sier EIF-trener Kyrre Innstøy til samme avis.

EIF hadde forøvrig tre debutanter på banen mandag. Magnus Kristengård, Mikolaj Liber og Lars Kristiansen spilte alle sin første A-lagskamp for EIF.

Kampfakta:
Eidsvold IF - Gjelleråsen 1-2 (0-0)
Eidsvoll stadion
0-1 (66.min) Markus Kaasa
0-2 (74.min) Thomas Ryden
1-2 (85.min) Martin Sydtangen (Dan-Remy Tollefsen Dahl)
Dommer: Jan Roar Skogstad, Rømskog
Gule kort: Jim Freddy Pedersen, EIF og Thomas Ryden, Gjelleråsen

EIFs lag: Glenn Wilsgård - Mikolaj Liber, Jim Freddy Pedersen (Egil Flesvik 83.min), Heine Lundahl, Adrian Dalseth - Robin Limbodal, Dan-Remy Tollefsen Dahl - Sondre Aasen (Lars Kristiansen 78.min), Magnus Kristengård, Martin Sydtangen - Fredrik Kristiansen